Karabük Haber
HV
28 MART Perşembe 13:37

AK Partili Aydemir'den Kılıçdaroğlu'na 'kış saati' tepkisi gösterdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kış saatine geçilmemesine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 29-11-2022 16:27   Güncelleme : 29-11-2022 16:27
AK Partili Aydemir'den Kılıçdaroğlu'na 'kış saati' tepkisi gösterdi

AK Parti'li Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun, kış saati uygulamasına geçilmemesi nedeniyle video çekip, sosyal medya hesabından paylaştığını anımsattı.

Yaz saati uygulamasıyla Türkiye'nin kazançlı hale geldiğini belirten Milletvekili Aydemir, Türkiye'nin bu sayede tasarruf sağladığını vurguladı.

ABD'nin de yaz saati uygulamasını sürekli kılabilmek için bir çaba içerisinde olduğunu anlatan Milletvekili Aydemir, ″Yaz saati uygulamasıyla beraber yaklaşık 9 milyar kilovatsaatlik enerji tasarrufunda bulunmuşlar. ABD yaz saati uygulamasından dolayı Türkiye'yi örnek alırken, Türkiye'de 'Ben iktidar olmak istiyorum, ben ülkeyi yönetmek istiyorum' diyen bir zat-ı muhterem, yaz saati uygulamasını tenkit ediyor, buradan aklı sıra muhalefet yapmaya çalışıyor.″ dedi.

İbrahim Aydemir, 6'lı Masa'nın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi'ni de değerlendirdi. Aydemir, değişiklikle, ″basın araçları suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez″ ibaresinin yer aldığı 30. maddenin, mülga haline getirilmek istendiğini söyledi.

AdminAdmin

YORUMLAR