Karabük Haber
HV
28 MART Perşembe 20:37

Adıyaman Üniversitesi: Rektör Turgut’un Berat Kandili Mesajı

11 ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili, Hakk’ın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesidir. 

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-03-2023 01:07   Güncelleme : 08-03-2023 01:07
Adıyaman Üniversitesi: Rektör Turgut’un Berat Kandili Mesajı

Beratın en derin anlamı, bağışlanmadır. Berat gecesi, Yüce Rabb’imizin af ve mağfiret gecesidir. 

Bu müstesna gecede Müslümanların, sınırsız merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak ilahi affa mazhar olma, günahlarından arınma, lütuf ve ihsanlara erişebilme fırsatını en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiği kanaatindeyim.  Ülkemizin yaşadığı ve halen de hasarın giderilmeye devam edildiği deprem felaketi yarasının en iyi ilacı birliktir, beraberliktir ve dayanışmadır. Biz birbirimize kenetlendik ve kenetlenmeye devam ederek bu hasarı gidereceğiz, yaralarımızı saracağız. Bu güzel ve müstesna günleri de fırsat bilerek birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirelim, dayanışalım…

Bu kutsal gecenin İslam aleminin ve tüm insanlığın beraatine, ülkemizde ve İslam dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış duygularının pekişmesine vesile olmasını temenni ediyor, başta kıymetli hemşehrilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm alem-i İslam’ın mübarek Berat Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Prof. Dr. Mehmet Turgut

 

AdminAdmin

YORUMLAR