Karabük Haber
HV
28 MART Perşembe 21:54

Çark Caddesi’nde dönüşüm altyapıyla başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Çark Caddesi’nin trafiğe açık alanında başlattığı dönüşüm çalışması bölgedeki altyapının yenilenmesi işlemiyle başladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-01-2023 18:05   Güncelleme : 25-01-2023 18:05
Çark Caddesi’nde dönüşüm altyapıyla başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Çark Caddesi’nde vatandaşların sosyal yaşamına dokunacak bir dönüşüm projesi başlattı. Rekreasyon çalışması kapsamında Dr. Nuri Bayar Ortaokulu ve Millet Bahçesi arasında araç trafiği Serdivan yönüne kapatılacak. Yalnızca Adapazarı yönü trafiğe açık olacak bölümün sağına ve soluna geniş yürüyüş, bisiklet yolu ve dekoratif alanlar inşa edilecek. Osmanlı çınarları arasından geçecek olan yeni sosyal donatı alanı, caddenin trafiğe kapalı olan bölümünün devamı niteliğinde olacak.

Altyapısı yenileniyor

Belirtilen bölgedeki dönüşüm Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerinin altyapı yenileme işlemiyle başladı. Haftanın ilk gününde bölgede mesaiye başlayan ekipler civardaki iş yerlerinin ve ikametlerin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu ihtiyacını karşılayan hatları yeniliyor.

Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla sosyal yaşam alanı

Öte yandan Fen İşleri Dairesi ekipleri de caddenin Serdivan istikametindeki bordürleri ve yapıları projenin uygulanması için hazır hale getirdi. Caddenin iki yönündeki kaldırımlar, daha sosyal bir kullanım alanı oluşturulması için kaldırılıyor. Çalışma bittiğinde Çark Caddesi’nin belirtilen bölümünde trafik yalnızca Adapazarı yönüne işleyecek, diğer yön ise artık tamamen sosyal donatı alanına dönüşecek. Proje tamamlandığında, vatandaşlar için kent merkezinde yürüyüş yapabilecekleri ve vakit geçirebilecekleri yeni bir alan kazandırılmış olacak.

AdminAdmin

YORUMLAR