Karabük Haber
HV
28 MART Perşembe 17:32

Manisa'da tarım arazileri MASKİ ile koruma altında

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bağlı Taşçılar Mahallesinde 1 kilometrelik dere temizlik çalışması yaparak, bölgedeki tarım arazilerini yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı koruma altına aldı.

YEREL
Giriş Tarihi : 14-12-2022 17:08   Güncelleme : 14-12-2022 17:08
Manisa'da tarım arazileri MASKİ ile koruma altında

Ekolojik dengeyi gözeten çalışmalara il genelinde devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere yataklarında sürdürdüğü temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Akhisar ilçesine bağlı Taşçılar mahallesinde 1 kilometrelik dere temizliği yapıldı. Çalışma kapsamında, dere yatağı üzerinde birikme yapan zararlı maddeler uzaklaştırıldı, suyun akışını zorlayacak yüzeysel kirleticiler arındırıldı.

Yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşçılar Mahalle Muhtarı Ömer Uslu, “Tarım arazileri arasından geçen deremiz özellikle kış aylarında bir takım sıkıntılar yaşatıyordu. Sağ olsun MASKİ ekipleri çiftçilerimizin mağdur olmaması için deremizi güvenli hale getirdi. Ben çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR