Karabük Haber
HV
19 MART Salı 08:10

Rusya'dan LGBT'ye Karşı Sert Önlemler

Rusya’da cinsiyet değiştirmenin yasaklanmasını öngören yasa tasarısı Duma’da sunuldu. Tasarıda, doğumsal anomalilerin tedavisi dışındaki durumlarda cinsiyet değiştirme ameliyatı yapılmasının yasaklanması teklif ediliyor.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 02-06-2023 21:53
Rusya'dan LGBT'ye Karşı Sert Önlemler

Rusya, LGBT'ye karşı sert önlemler almaya devam ediyor. Rusya merkezli Kommersant gazetesinin haberine göre; Rusya’da cinsiyet değiştirmenin yasaklanmasını öngören yasa tasarısında, cinsiyet değiştirme ameliyatı yapılmasının yasaklanması da yer alıyor.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK YASAYI DESTEKLİYOR

Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Duma Sağlık Komitesine cinsiyet değişiminin yasaklanmasıyla ilgili yasa tasarısının hazırlanması talimatı vermişti.

450 üyeye sahip Duma'da 400 vekil yasa tasarısını destekliyor.

RUSYA'DAN DSÖ'NÜN DAYATMASINA KARŞI ADIM

Rusya’da bu girişim, Dünya Sağlık Örgütü’nün trans birey olmayı “ruhsal ve davranışsal bozukluk” kategorisinden çıkarmasının ardından geldi.

Dayatma olarak algılanan ve Rus toplumu ile aile kurumunun hedef alındığını belirtilen bu adım üzerine Rusya Sağlık Bakanlığı, cinsiyet değiştirmeyi basitleştiren yasal düzenlemelerde değişikliğe gitme kararı aldı.

RUSYA'DA LGBT YASAKLARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Aralık ayında onayladığı yasayla ülkede LGBT propagandası yasaklandı.

Buna göre, geleneksel olmayan cinsel ilişki ve pedofilinin kitle iletişim araçları, internet, reklamlar, edebi eserler ve sinema yoluyla yaygınlaştırılması yasa dışı hale getirildi.

Aynı mecralarda gençler arasında cinsiyet değiştirme çağrıları da yasak kapsamına alındı.

Çocukların LGBT ile ilgili bilgileri dinlemesi ve izlemesine erişimi sınırlayan mekanizmanın hayata geçirilmesini de öngören yasayla, hükümet tarafından yetkilendirilen bir kuruluşun izleme yapmasına olanak sağlandı.

CEZALAR 10 MİLYON RUBLEYE KADAR ÇIKIYOR

LGBT, pedofili ve cinsiyet değiştirme propagandasını sağlayan ülkedeki gerçek ve tüzel kişiler ile yabancılar ve yabancı kitle iletişim araçlarına yönelik cezaların getirildiği yasayla öngörülen para cezaları 50 bin Rus rublesi (yaklaşık 827 dolar) ile 10 milyon Rus rublesi (yaklaşık 165 bin 290 dolar) arasında değişiyor.

PUTİN: ÇOCUKLARIMIZI YOZLAŞMADAN KORUYACAĞIZ

Batı'nın "Rusya'yı savaş alanında yenmenin mümkün olmadığını" anladığı için enformasyon ve kültür saldırısı yaptığını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, LGBT ile ilgili Şubat ayında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Aile, bir erkek ve bir kadın arasındaki birlik demektir. Dünyadaki her dinin kutsal metinleri bunu ifade diyor. Ama Batı, bu kutsal metinlerden şüphe ediyor. Rus halkını ve çocuklarımızı yozlaşmadan korumalıyız ve koruyacağız."

"AİLEYİ, KÜLTÜREL VE ULUSAL KİMLİĞİ YOK EDİYORLAR"

Geleneksel aile değerlerine yönelik Batılı ülkelerde yaşanan gelişmelere tepki gösteren Putin, "Kendi insanlarına yaptıklarına bakın, aileyi, kültürel ve ulusal kimliği yok ediyorlar. Pedofili dahil çocuk istismarı hayatlarının normali haline geliyor ve papazlar aynı cinsiyetten evlilikleri kutsamak zorunda kalıyor" eleştirisinde bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR